Over Ivo

Over Ivo

Ivo Niehe werd 31 mei 1946 geboren te Amsterdam. Na het behalen van zijn Gymnasiumdiploma begon hij met zijn studie Frans aan de Universiteit van Amsterdam waar hij ook zijn doctoraal Frans Taal en Letterkunde behaalde.

Zijn carrière begon in de muziek. Tijdens een optreden met The Whiskers, waar Ivo zanger en toetsenist van was, werd hij opgemerkt door een Duitser die hem de mogelijkheid bood om samen een single op te nemen in Berlijn. Naar aanleiding van deze single werd Ivo uitgenodigd door Hans van Willigenburg voor een interview in het radioprogramma Tussen 12 en 2. Talentscout Pierre Dam hoorde Ivo, prees hem om zijn verbale kwaliteiten en deed Ivo het aanbod om een screentest te doen bij de TROS. In 1981 presenteerde Ivo Niehe voor het eerst de TROS TV show, tot op de dag van vandaag één van de meest bekeken tv-programma’s in Nederland en België. In de afgelopen 30 jaar wist Ivo de grootste nationale en internationale gasten uit verschillende branches te strikken voor zijn talkshow.

In 2005 begon Ivo met een tweede carrière, namelijk in het theater. Hij kruipt graag achter de piano en entertaint zijn publiek met liedjes, grappen en wijze levenslessen. In 2011 kreeg Ivo de kans om in het Parijse Theater Mogador te staan. Voor een uitverkochte zaal van 1800 man bracht hij een succesvol eerbetoon aan zijn grote voorbeeld: de Franse zanger Yves Montand.

Inmiddels toert Ivo met zijn 7e theatertour, ‘Die avond in Parijs’, door Nederland.