Het WNF

Het WNF

Het Wereld Natuur Fonds

Het Wereld Natuur Fonds besteedt dit jaar extra aandacht aan de bescherming  van oceanen wereldwijd. Het meeslepende Blue Planet in Concert sluit daar naadloos bij aan. Dit unieke evenement, waarbij de spectaculaire natuurbeelden van de onderwaterwereld live begeleid worden door het 80-koppige Gelders Orkest, vindt plaats op 27 december in de Ziggo Dome.


In BBC Earth’s The Blue Planet is de adembenemend  mooie en mysterieuze wereld onder, boven en rondom onze wateren voor het eerst uitgebreid in beeld gebracht dankzij unieke filmtechnieken en jarenlang onderzoek. Blue Planet in Concert steunt het Wereld Natuur Fonds, zodat de prachtige natuur uit de film beschermd kan worden en doorgegeven kan worden  aan toekomstige generaties.

Het Wereld Natuur Fonds is verheugd dat deze prachtige en belangrijke natuur, die voor vele mensen onzichtbaar is, op deze spectaculaire manier onder de aandacht wordt gebracht, want gezonde oceanen zijn het leefgebied van vele bijzondere dieren en planten. Maar ook voor ons zijn ze van levensbelang. Ze leveren zuurstof, reguleren het klimaat en zijn de belangrijkste voedselbron voor meer dan een miljard mensen. Het Wereld Natuur Fonds zet zich in om de gezondheid van oceanen te verbeteren. Bijvoorbeeld door te werken aan duurzame visserij en meer en beter beschermde zeegebieden.