George Fenton

George Fenton

George Fenton geniet wereldwijd bekendheid als componist van muziek voor film en televisie. Hij werkte samen met de grootste filmregisseurs en maakte de muziek voor meer dan 100 speelfilms. In zijn lange carrière werd Fenton liefst vijf keer genomineerd voor een Oscar. Daarnaast won hij talloze andere prijzen, waaronder meerdere Emmy- en Bafta-awards.

De muziek van onder meer 'Ghandi',  'Dangerous Liaisons' en 'You’ve got mail' is van zijn hand. Maar ook die van de bekende BBC Earth-trilogie: 'The Blue Planet', 'Planet Earth' en 'Frozen Planet'. De muziek van Fenton vormde tijdens die drie delen een volmaakte begeleiding voor de verhalen die zich op het scherm ontvouwden.

Zaterdag 28 december neemt hij u mee in een avontuur waarin dieren in een overdonderende natuur vol extremen de hoofdrol spelen. Hij zweept het Gelders Orkest op terwijl hij u tevens vertelt over de geheimen van de totstandkoming van de documentaire, maar ook hoe hij zijn inspiratie vond om de indrukwekkende muziek voor de serie te creëren.